Veel gestelde vragen

“VOETBAL MET GEVOEL VOOR DE CLUB”

Hier vindt u de meest gestelde vragen voor de dienste van Clubbal.nl.
Mocht u zelf een vraag hebben kunt u altijd contact opnemen, een van onze medewerkers helpt u altijd graag verder.

Hoe wordt de Clubbal bedrukt?

Het logo van de voetbalvereniging en/of sponsor wordt door de speciale embossing techniek geplaatst en vervolgens ingekleurd. Embossing houdt in dat het logo in de voetbal wordt gestempeld, waardoor een reliëf effect ontstaat. Door deze techniek is het logo zeer duurzaam en vervaagt het nauwelijks.

De 3 kleurlijnen worden met behulp van zeefdruk geplaatst. Een extra finishlaag zorgt voor extra bescherming tegen slijtage.

Ik wil graag een digitaal voorbeeld ontvangen van mijn Clubbal. Kan dat?

Ja! Onze designafdeling maakt graag een ontwerp voor u. Stuur ons daarvoor het logo van de club en/of sponsor en de 3 kleuren van uw voorkeur. U ontvangt binnen enkele dagen een digitaal voorbeeld. Het verzenden van deze gegevens gaat eenvoudig via de offerteaanvraag.

Zijn Clubballen 100% kinderarbeidvrij?

Ja! Clubbal garandeert dat alle voetballen 100% kinderarbeidvrij geproduceerd worden. Onze producent moet aan strenge eisen voldoen en een geldig IMAC-certificaat kunnen overleggen.

Zijn Clubballen geschikt om wedstrijden mee te spelen?

Ja! Alle wedstrijdballen van Clubbal zitten in de categorie FIFA Approved Standard en voldoen aan alle criteria van de FIFA.

Kan ik zelf de kleuren van mijn Clubbal samenstellen?

Ja! Een van de unieke eigenschappen van Clubbal is dat u uw eigen kleuren kunt kiezen voor de 3 kleurlijnen. Dit kunnen kleuren zijn die terugkomen in het logo van de club of sponsor, maar ook 3 willekeurige kleuren. U bent vrij in uw kleurkeuze, maar wij adviseren u uiteraard graag.

Wat is de levertijd van Clubballen?

De levertijd bedraagt 6 tot 8 weken na orderbevestiging en is afhankelijk van het aantal bestelde Clubballen en de tijd die nodig is om de digitale drukproef te accorderen. Exacte levertijden kunnen na 1-2 weken in het productieproces worden opgevraagd.

Hoe onderhoud ik Clubballen?

  1. Het is belangrijk om voordat de bal voor een eerste keer wordt opgeblazen, een druppel ventielolie in het ventiel te laten vloeien. Herhaal dit regelmatig bij droog weer, als ook bij het begin van een nieuw seizoen om te voorkomen dat de binnenbal losspringt door de droogte van het ventiel.
  2. Rond het ventiel staat aangegeven op welke druk de bal hoort te staan. De eerste keer kan de bal op enige overdruk om ervoor te zorgen dat de bal zo snel mogelijk op de juiste druk komt.
  3. Steek de naald bij het opblazen loodrecht in het ventiel om te voorkomen dat de voering en binnenbal worden beschadigd.
  4. Was de ballen regelmatig na gebruik om zandresten en ander vuil uit de naden te verwijderen. Gebruik ventielolie om verharding van de naden te voorkomen.
  5. Laat regelmatig een beetje druk van de bal, vooral als de bal nat is. Dit geeft de lagen van de voering (buitenkant van binnenbal en binnenkant van buitenkant) gelegenheid om te drogen. Zet de bal daarna weer op de juiste druk.
  6. Laat ballen drogen op kamertemperatuur en voorkom bevriezing.

Ik wil graag een voorbeeld in ‘levende lijve’ testen. Kan dat?

Natuurlijk! Wij komen graag bij u langs om reeds gemaakte Clubballen te laten zien. Daarnaast geven wij u de mogelijkheid om een aantal Clubballen tijdens een training of wedstrijd te testen. Wij stellen deze testballen gratis ter beschikking.

Heeft u een vraag, stel deze hier: Contact